Mangoldul sau sfecla de pețiol

Plantă perenă, sfecla de pețiol (mangoldul) are frunze și pețiol divers colorate.

Frunzele sunt mari, cărnoase, lucioase, cu niste nervuri foarte reliefate dar savuroase și fragede și cu un gust deosebit, foarte bun! Pețiolul, în functie de soi, poate fi alb, rosu, portocaliu sau auriu. Împreună cu frunzele sunt un spectacol cromatic de exceptie.

Se cultivă într-un loc însorit, cu un substrat bine afânat, drenat, bogat în elemente nutritive și un ph neutru. Se seamănă în aprilie — iunie direct în brazde, la o distanță de 20 – 30 cm între rânduri și 8-12 cm între plante.

Se consumă crud, în salate, înnăbușit, gătit sub diferite forme, precum spanacul, în ciorbe acre, precum ștevia sau salata. Sarmalele în foi de mangold întrec orice închipuire ca gust și savoare!

http://gradina-mirela.blogspot.ro/2013/08/mangoldul-si-sarmaua.html!

mangold

Mod de prezentare: plic cu 20 semințe.

Preț – 2 lei/plic.

Expedierea se face prin Poșta Română, plata ramburs.

Comenzile se fac prin email, mirunavlad.mag@gmail.com

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în legume și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.