Mazărea cu păstăi mov

Mazărea cu păstăi mov este un soi semitimpuriu, cu boabe de culoarea smaraldului.

mazare mov
Planta este viguroasă, înaltă, chiar foarte înaltă, ajunge și chiar depășește doi metri înălțime, de aceea e nevoie de araci sau de plase. Este foarte productivă. O recunoaștem ușor încă de la formarea frunzelor, pentru că acestea au un guler mov în jurul tulpinei!

cerculet

Păstăile de culoarea prunelor coapte, ușor zbârcite, fără ațe și nepergamentoase, sunt adevărate  surse de sănătate pe  arac (vitaminele A, C, K, B1, fibre, minerale, antioxidanți, etc.). Foarte  gustoase și savuroase, pot fi consumate întregi, atât în stare crudă cât și gătite.

mazare mov 2

Boabele, chiar dacă sunt ușor făinoase sunt gustoase și dulci.

Se seamănă eșalonat, la interval de două săptămâni, din martie până în iunie, în cuburi sau în rânduri (în zig-zag), la o adâncime de 5 cm, la locul definitiv, pregătit din timp. Distanța de plantare este de 75-80 cm între rânduri și 10 cm între plante. Solul trebuie să fie bine pregătit: afânat, eliberat de orice buruiană, bine  udat (apa nu trebuie și nu are voie să băltească), de preferat în plin soare. Udarea sistematică este obligatorie, dacă vrem să avem o mazăre fragedă și zemoasă. Nu este necesară îngrășarea suplimentară a solului, deoarece acest lucru poate duce la formarea unei mase verzi în exces, în detrimentul formării păstăilor.

Recoltarea se face periodic, din iunie până în septembrie, pe măsura  maturizării păstăilor, pentru a stimula înflorirea și formarea de păstăi noi.

mazare mov 3

Mazărea cu păstăi mov poate fi plantată și în scop estetic,  pentru aspectul său deosebit de decorativ.

mazare mov 4

http://gradina-mirela.blogspot.ro/2014/06/balul-pastailor.html

Mod de prezentare: plic cu 10 semințe.

Preț – 1 leu/plic.

Expedierea se face prin Poșta Română, plata ramburs.

Comenzile se fac prin email, mirunavlad.mag@gmail.com

Reclame
Acest articol a fost publicat în legume și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.