Cimbru de vară

Plantă aromatică, anuală.

cimbru (2)

Fiecare fel de mâncare în care adăugați cimbru de vară înseamnă un festin pentru familie,  o masă cu o savuroasă aromă similară cu a mărarului dar cu un indicii clare de cimbru. Condiment delicat,  cimbrul de vară e favorit în bucătării, mai ales atunci când  face echipă cu fasolea verde timpurie și cartofii noi! O plantă usor de crescut, care ajunge repede de la semințe la plante. Recoltarea regulată încurajează o nouă creștere și dezvoltă plante stufoase. Frunzele de cimbru de vară au textura fină iar atunci când le asociați în salate cu  frunzele mari de fasole Bush, sfeclă, busuioc sau Chard elvețian dovediți că sunteți masterchef!  Cimbru uscat strălucește ca gust atunci când e combinat cu rozmarin, lavandă și frunze de dafin la care se adaugă alte plante, cum ar fi măghiran, busuioc și fenicul.

Cum fac eu: adun frunze pe tot parcursul sezonului de creștere pe care le presar pe salate sau ca garnitură. Chiar înainte de înflorirea plantelor, tai întreaga tulpină (cu boboci de flori), le usuc, agățate cu capul în jos într-un loc întunecat, cu o bună circulație a aerului. Când frunzele se usucă în întregime le așez în cutii închise ermetic. Se păstrează întreaga lor aromă!

O altă opțiune pentru a păstra aroma proaspată de cimbru este așezarea frunzelor într-un borcan cu oțet. Utilizați acest oțet condimentat ca o bază de sos pentru carne, cum ar fi coaste, carne de pui și pește. Tocat și amestecat cu legume fierte sau prăjite provoacă… dependență! 🙂 Încercați și un amestec de cimbru cu smântână proaspătă și… o să îmi cereți toate semințele! 🙂

cimbru

Mod de prezentare: plic cu 20 semințe.

Preț – 1 leu/plic.

Expedierea se face prin Poșta Română, plata ramburs.

Comenzile se fac prin e-mail, mirunavlad.mag@gmail.com

 

Acest articol a fost publicat în Plante aromatice și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.