Duminica melcilor

Am avut convingerea că drăgălașii de melci merg vara la mare! Că mă ajută în grădină doar primăvara și toamna! Tot sezonul ploios (șase luni, ca musonul din India!) am tot căutat semne ale prezenței lor! Nimic! „Căldură mare, mon cher, căldură mare, hai adânc în pâmânat, la răcoare”, și-or fi zis la început de vară!

Ei bine, aseară, după a treia zi de zăduf (ieri – caniculă!), am mers după ultimele frunze de pack-choi, câteva frunze de busuioc, câteva roșii, pentru o garnitură aromată (nu mă certați că era prea târziu, uneori și cele mai drastice reguli se încalcă!)  și… și… parcă nu eram singură pe alee! Parcă mai tropăia cineva spre colțul cu busuioc! Mă întorc, îmi chem băiatul care se înarmează cu lanterna și aparatul foto și pornim la vânătoare!

019 024

Hmmm… Iluzie optică nu e, clar! Toți erau grămadă, ca la rugby, în colțul unde arunc resturile vegetale, sfecla rărită, buruienile smulse, copilii, vrejii de mazăre, tot ce adun cu grebla!

020

Am spus, în primăvară, că în ciuda frunzelor fragede din grădină, ei preferau resturile vegetale în decompunere! I-am văzut pe corcodușile căzute și stricate, i-am văzut pe corpul altor melci („accidentați” de mine), i-am văzut pe corpul unei râme călcate din greșeală!

Acum i-am văzut ca la oktoberfest, ca la micii și berea oferiți înainte de alegeri sau o fi fost, în calendarul lor, Duminica melcilor! Și nu puteau lipsi, chiar dacă era, la ora aceea, o căldură de abia respiram!

032 033 035 036 039 042 045

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Duminica melcilor

 1. Mirelun zice:

  Bună dimineța Miruna,
  Nici eu nu am crezut că melcii se plimbă vara pe la suprafața solului. Patul înalt cu vegetație descompusă îi atrage?

 2. miruna zice:

  Bună dimineața, Mirela!
  Eu așa am observat, că toți melcii erau acolo, în patul înalt! Am văzut „dâre” de melci dar am crezut că sunt din cei cu cochilie! Când am văzut limacșii, mi-a căzut baticul de pe cap! 🙂
  Oricum nu am mai atacat grădina dar tot rămâne întrebarea: de ce grădinarii cu experiență cred că vara se retrag în sol?
  Îți doresc o zi însorită!

Comentariile sunt închise.