Mirare

Citesc și mă crucesc! Nu dau sfaturi, nu intru în polemică, abia am o recoltă în portofoliu dar tot mă mir!

Am văzut anul trecut cum se pot face răsaduri în hârtie igienică, metodă preluată de Mirelun de la Plox și de la Armeria. Apoi am primit din acele răsaduri, apoi am primit răsaduri direct în pahare de carton. Toate au crescut și au rodit!

2014http://gradina-mirela.blogspot.ro/2014/01/incercari-timide.html#more

Mirelun nu e singura care a făcut asta. Ba chiar a fost întrecută de „balaura”, care a confecționat singură vasele de hârtie!

dsc00221-e1399230946838dsc00303https://balaurdegradina.wordpress.com/2014/05/04/primavara-in-asteptare/

Am văzut, evident, polemica despre rădasdurile în carton, cu incursiuni pe facebook, pe bloguri, pe foruri. Mi-am spus că e o copilărie, orice răsad crește dacă e îngrijit. Citeam și mă minunam despre micelii, dezintegrări chimice, alchimii, radiații, tumori, pandemii, apocalipse…

Măi, măi, măi…

Ca să nu mă bag în horă fără invitație, am pus semințe în pahare de carton. Nu s-a întâmplat nimic rău, ba plantele au crescut precum voinicul din poveste! Nu tu azot, nu tu întărire, nu tu mucegai, nu tu stafii, duhuri ori buba neagră!

001 002

Cei ce au încercat au mers mai departe, normal și firesc.

2015http://gradina-mirela.blogspot.ro/2015/03/rasaduri.html

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Mirare

  1. Carmen zice:

    Foarte frumoase răsadurile!
    Demonstrează că experimentul se poate solda cu succese și că nu trebuie să te temi să încerci.
    Spor la grădinărit în continuare!

    • Bună dimineața!
      Nu este un experiment, este o certitudine și un procedeu la îndemâna celor ce nu au spații pentru răsadnițe sau bani pentru ghivece sau acces la supermarketuri!
      Grădina mea a fost un experiment, a trebuit să demonstrez că în grădină nu este numai munca pentru a obține bulion ci și un loc unde îți poți petrece timpul liber, unde poți să te bucuri de fiecare plantă, de fiecare fruct!
      Dacă am reușit, luna aceasta o să am o grădină adevărată!
      Mulțumesc pentru vizită și comentariu și, mai ales, mulțumesc pentru concluzia „deschisă”, aceea de a nu ne „închide” în sfaturile unora sau altora!
      O primăvară frumoasă și rodnică să ai!

Comentariile sunt închise.