Solaris

În sfârșit, o zi în grădină! Tot ce a fost sub zăpadă arată surprinzător de bine!

009 010 011 012 013

Căpșunile au trecut pe sub zăpadă, protejate de pânza de rafie. Se văd și tulpini de facelia. Sper ca florile să ajungă la maturitate.

014 015

Pac-choi afară. Cel din solar s-a topit, acesta a fost protejat de nea. Pentru că vor mai veni înghețuri, m-am hotărât să îi ofer cazare. Și îi asigur confort sporit!

018019

021 022 023

Un muștar rebel! Evadat înafara grădinii, se simte în largul lui!

024

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Solaris

  1. nelucraciun zice:

    Buna seara! Inca o data vedem ca principiul gradinii de iarna functioneaza! Trebuie doar sa avem incredere, sa citim si sa actionam. Atunci vom avea legume proaspete in orice anotimp. Cu o conditie: sa scapam de limacsi. Ceea ce este deosebit de greu. Credeam ca granulele rezolva problema. Din pacate nu este, nici pe departe asa. Trebuie multa perseverenta si metode multiple. Pacat de plante, sa le vezi cu frunzele ciuruite. Sau de semintele abia germinate care nu mai apuca sa rasara.

    • Bună dimineața!
      Am întâlnit și alte două concluzii interesante în privința limacșilor!
      1 – un sol echilibrat ne ajută, în sensul că prezența miceliilor e benefică. Pentru asta ar trebui să nu mai săpăm mecanic pământul, să îl lăsăm să se dezvolte „așa cum știe el”.
      2 – ecosistem echilibrat! Un arici ar fi ideal!
      Și așa mi-a fugit gândul la agricultura din insulele britanice, unde totul se desfășoară pe parcele mici, înconjurate de centuri naturale, cu tufe, cu faună și floră indigene…
      Aveți dreptate, nu există soluții miraculoase!

Comentariile sunt închise.